Cheesecake Strawberry & Vanilla, Cheesecake Fraise & Vanille

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We are celebrating the mid summer festival here in Finland! As long as I remember the strawberry cake has had an important part in our summer table, people here have been waiting the first sweet strawberries since the snow has gone. I decided to make my own version of this cake to celebrate the summer and never ending days. Hyvää juhannusta!

Cheesecake Fraise & Vanille

200g fromage frais/ricotta/mascarpone
200g yaourt à la Grecque
2 oeuf bio
1 dl sucre roux bio
3 c.s jus de citron
1 gousse vanille
3 c.s fécule de pomme de terre/mais
4 dl fraise

Pâte

100g beurre bio
1 dl sucre roux bio
2,5 dl farine de épeautre/farine d’amande

Chauffez le four à 180C. Faites fondre le beurre dans une casserole avec du sucre. Ajoutez la farine et mélangez bien. Etalez la mixture avec vos doigts dans un moule à gâteau (16×16) sur un papier sulfurisé. Faites cuire environ 10 minutes.
Faites la mousse. Mélangez bien le fromage avec le yaourt dans un bol. Ajoutez du sucre, les oeufs, la vanille et le jus de citron et mélangez bien. Ajoutez la fécule de pomme de terre puis mélangez bien. Mettez l’équivalent de 2dl de fraises sur la pâte et gardez l’autre moitié pour la décoration, puis versez la mousse sur les fraises. Faites cuire environ 40 minutes au four, sur la grille du bas. Le gâteau est meilleur après deux jours au frais. Décorez avec les fraises avant de servir.

Cheese Cake Strawberry & Vanilla

200g cream cheese/ricotta/mascarpone
200g Greek yoghurt
2 organic egg
1 dl organic brown sugar
3 tbsp lemon juice
1 vanilla bean
3 tbsp potato/mais flour
4 dl strawberry

Crust

100g organic butter
1 dl organic brown sugar
2,5 dl spelt/almond flour

Heat the oven at 180C. Melt the butter in a pan with the sugar. Add the flour and mix well. Pour the mixture into parchment paper covered cake pan and bake the crust about 10 minutes.
Mix the cheese with yoghurt in a bowl. Add the sugar, eggs, vanilla and lemon juice, mix well. Add the potato flour and mix. Put half of the strawberries on the crust and safe the other half for the decoration. Pour the mixture on the top and bake the cake about 40 minutes at the low level in the oven. The cake is better after two days in freezer. Decorate the cake just before serving.

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