Common Yarrow & Turmeric Chickpeas, Pois Chiches Millefeuille & Curcuma

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Siankärsämö, Common yarrow,  la millefeuille has strong pepper taste and it gives a nice boost for your salads and dressings. Common yarrow has a high nutritional value and you can find it easily in the nature. It consist naturally lot of magnesium, potassium and vitamin C and E. Collect the young light green colored leafs. Be sure that the area where you are collecting wild herbs is at least 50 m away from the road.

Pois Chiches Millefeuille & Curcuma

400g pois chiches
2 poignées de millefeuille
1 poignée de persil frais
3 c.s ciboulette fraîche
3 c.s d’huile d’olive
1 citron
2 c.c curcuma
2 c.c gingembre frais
1 c.c cumin
1 c.c poivre noir
1 c.c sel

Faites tremper les pois chiches toute la nuit puis faites les bouillir environ 1 heure jusqu’à ce qu’ils soient doux. Dans un bol, mélangez l’huile, le jus de citron et les épices. Râpez le gingembre avec le curcuma frais (c’est aussi possible de l’avoir en poudre) et ajoutez les dans l’huile. Rincez bien les millefeuilles, la ciboulette et le persil puis coupez les en petit morceaux. Mélangez les herbes avec les épices. Ajoutez les pois chiches et mélangez bien. Ajoutez plus de sel si vous avez besoin.

Common Yarrow Chickpeas With Turmeric

400g chickpeas
2 handful young common yarrow
1 handful of persil
3 tbsp fresh chive
3 tbsp olive oil
1 lemon
2 tsp turmeric
2 tsp fresh ginger
1 tsp cumin
1 tsp black pepper
1 tsp salt

Soak the chickpeas over night. Make them boil about 1 hour until they are soft. Mix the oil, lemon juice and the spices together. If you use fresh turmeric grate it with a ginger and mix them with the oil. Rinse well the common yarrow, persil and chive. Cut them in smaller and mixt them into the oil. Add the chickpeas and mix well. Add more salt if needed.

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I ate this marinated chickpeas with wild salad. All the ingredients comes in the forest near by. That what food should be, straight from the nature to the table, so good.

Salade Crue aux Herbes Sauvages

4 poignées d’herbe aux goutteux
2 poignée de millefeuille
1 poignée de feuille de pissenlit (taraxacum)
1 poignée de fleur de pissenlit (taraxacum)
1 poignée de pâquerette
1 pomme bio

Dressing

3 c.s jus de citron
3 c.s huile d’olive
1 c.c miel
sel
poivre noir

Rincez les herbes puis faites les bien sécher bien. Mélangez ensemble les ingrédients du dressing puis ajoutez les herbes. Remélangez. C’est prêt!

Raw Wild Salad

4 handful goutweed
2 handful common yarrow
1 handful dandelion leaf
1 handful dandelion flower
1 handful daisy
1 organic apple

Dressing

3 tbsp lemon juice
3 tbsp olive oil
1 tsp honey
salt
black pepper

Rinse the wild herbs and dry well. Mix the dressing ingredients together and add the herbs. Mix well.

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