Kauralastut, Oat Vanilla Crisps

DSC_0657

My favorite finnish crisps taste the best now when the spring has come and when it’s still a bit chilly outside.

Kauralastut (10 crisps)

3 dl flocon d’avoine
4 c.s huile de coco fondue
2 c.s lait d’avoine/coco …
3 c.s sirop d’erable ou miel
2 c.s farine de sarrasin ou d’epeautre
1 c.c gingembre
1 c.c cannelle
vanille
pincee de sel

Mélangez tous les ingrédients dans un bol. Formez avec les mains ou la cuillere de petit boules sur le papier sulfurisé et pressez légèrement. Faire cuire environ 10 min a 200C°jusqu’a obtenir une couleur dorée. Laissez refroidir quelques minutes jusqu’a ce que les crisps deviennent croquants.

Oat Vanilla Crisps

3 dl oats
4 tbs coconut oil melted
2 tbs oat milk
3 tbs maple syrup or honey
2 tbs buckwheat or spelt flour
1 tsp ground ginger
1 tsp cinnamon
vanilla
salt

Mix all the ingredients together in a bowl. Use your hands or a spoon and make little balls on the parchment paper covered baking sheet, press them lightly thin. Bake about 10 minutes in 200C° until the crisps have had the golden colour. Let them cool, enjoy! 

DSC_0663

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s