Morning loaf

Summer, morning, light, friends, brunches..This bread is gluten free, made with seeds, nuts, and buckwheat. I ate this kind of seed bread in vegan brunch once before, it was a delice. After it didn’t let me calm, and I made my own version, several days, totally yummy.

DSC_0810

Morning loaf

1,5 dl buckwheat

1 dl Oat

1-2 dl sunflower seed

1-2 dl pumpkin seed

1 dl flax seed

1 dl applesauce

1 dl raisin

1/2 tsp salt

1 tbsp honey

2 tsp psyllium

1/2 dl coconut oil

1 1/2 dl water

hazelnut or walnut

sesame seed

Soak the buckwheat and seeds ( not flax and sesame) over night, rinse well. Put flax seeds into the water for 5 min. Mix seeds, buckwheat, oats, psyllium, salt, raisins and nuts together with water, add apple sauce, coconut oil and honey. Stir well. Put the parchment paper into the loaf pan (or spread bit of coconut oil inside), pour the mixture inside. Sprinkle sesame seeds on the top. Bake 40 min at 200C until the bread is golden brown. Enjoy!

DSC_0947

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s